Huidige fractie

Momenteel heeft SLAAFS 3 leden in de studentenraad op de FNWI en 1 lid in de studentenraad op de FEB. De raadsleden van SLAAFS, Amber Cornelissen, Chris de Hart en Liang Telkamp, vertegenwoordigen hun eigen mening in de studentenraad.Filip Kmiecicki is lid van de FEB studentenraad. Hier lichten ze toe wat hun doelen voor het jaar zijn:

Ik ben bij de raad te gaan om me in te zetten voor sociale veiligheid, diversiteit en toegankelijkheid. Hier zijn we als raad actief mee bezig maar persoonlijk focus ik me momenteel op het verplicht laten opnemen van hoorcolleges en Blended Learning om het onderwijs voor studenten toegankelijker en van een hogere kwaliteit te maken. Hiernaast ben ik de secretaris van de studentenraad en ben ik dus verantwoordelijk voor de communicatie en planning van de studentenraad. Door alles soepel te laten verlopen hoop ik samen met de raad een betere faculteit te creëren voor haar studenten.

-Amber Cornelissen (Secretaris, Facultaire Onderwijs Zaken Commissie FSR FNWI 22/23)

Hi! ik ben Chris en ik zit in de FSR als Commissaris Publieke Relaties en Faciliteiten. Hiernaast zit ik ook in het 2e jaar van mijn bachelor Kunstmatige Intelligentie. Ik ben de FSR gejoind omdat het mij leuk leek om mezelf in te zetten voor studenten op science park. Wat ik het leukste vind aan de FSR is het contact dat je kan leggen met iedereen door het organiseren van leuke evenementen zoals paarse vrijdag. Door onze bekendheid groter te maken dit jaar, zullen meer mensen ons leren kennen en weten dat ze met problemen naar ons toe kunnen stappen. Naast de FSR draag ik natuurlijk ook mijn steentje bij aan de fantastische slaafs borrels. Kom vooral een keer langs!

- Chris de Hart (Commissaris Faciliteiten en Publieke Relaties FSR FNWI 22/23)

Hallo iedereen! Mijn naam is Filip en ik ben de penningmeester van de FEB studentenraad 22/23. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar Economics and Business Economics. Ik heb besloten om bij de raad te gaan nadat ik zag hoeveel studenten moeilijkheden hadden met triviale praktische problemen die niet worden aangekaart door slechte communicatie door de universiteit of bureaucratie. Om deze problemen op te lossen wil de FSR bekendheid en toegankelijkheid vergroten zodat elke studenten een helpende hand kan vinden als het aankomt op universitair gerelateerde of persoonlijke problemen. We werken nauw samen met de decaan en een aantal commissies om studenten een inkijkje te geven in het administratieve proces en de UvA fijner te maken. Laten we vooral niet vergeten waarom we hier zijn. We hebben het ambitieuze doel om maandelijkse borrels te organiseren waar studenten ons in het echt kunnen ontmoeten en een pauze kunnen nemen van hun dagelijkse werk - Het bier krijgen ze van ons! Ik verheug me op het werken aan zo veel spannende projecten dit jaar en jullie te zien op een van de borrels.

-Filip Kmiecicki (Penningmeester FEB FNWI 22/23)

Geschiedenis

In 2017 is onze partij opgericht op de FNWI als SLAAFS - Meer bier, minder AFS. De partij had twee standpunten: voor meer gratis bier en tegen de samenwerking met de VU. Toendertijd wilde de UvA en de VU hun bèta faculteiten samenvoegen tot een faculteit, de Amsterdam Faculty of Science (AFS). Deze samenwerking werd in 2013 zomaar vastgesteld zonder overleg met studenten of medewerkers. Dat idee moest natuurlijk zo snel mogelijk van de tafel worden geslagen. Vandaar ook onze naam: sla AFS. In ons eerste jaar zouden de mensen die verkozen zouden worden van SLAAFS zich onthouden van alle stemmingen behalve als ze gingen over de samenwerking met de VU. De partij kreeg één zetel in de facultaire studentenraad.

Het jaar erop was de samenwerking mede door ons harde werk van de tafel en is de partij gerebrand naar Slaafs - Eerlijk, Simpel, Bier. Er bleef hierbij maar één standpunt over: meer gratis bier. Vanaf dit moment focust de partij meer op het feit dat de kandidaten hun eigen meningen hebben en ze vrij zijn te doen in de raad wat ze zelf willen. De leden zijn nu ook vrij om te stemmen waarover en wat ze willen. De partij verdiende twee zetels dit jaar. In 2019 is er weinig veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. Hetzelfde gedachtegoed werd aangehouden en de partij kreeg weer twee zetels. Op 29 oktober 2019 is Vereniging SLAAFS officieel opgericht. Omdat er steeds meer geld beschikbaar kwam en er daarom steeds meer borrels gegeven moesten worden was er meer structuur nodig, vandaar dat de officiële oprichting plaatsvond.

In 2019 is er weinig veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. Hetzelfde gedachtegoed werd aangehouden en de partij kreeg weer twee zetels. Op 29 oktober 2019 is Vereniging Slaafs opgericht. Omdat er steeds meer geld beschikbaar kwam en er daarom steeds meer borrels gegeven moesten worden was er meer structuur nodig, vandaar deze officiële oprichting.

In 2020 hebben wij sinds het begin van het jaar geen borrels kunnen organiseren. Gelukkig heeft SLAAFS alsnog zijn steentje bij kunnen dragen aan de raad. In dit jaar hebben wij zelfs drie zetels weten te bemachtigen. Ondanks een droogte aan borrels zette SLAAFS haar werk in 2021 voor in de studentenraad. Ook dit jaar wist SLAAFS, met relatief meer stemmen dan ooit tevoren, drie zetels te bemachtigen in de raad. Aan het einde van het raadsjaar hebben wij ook eindelijk weer borrels kunnen organiseren met groot succes! In 2022 gaat SLAAFS alle gemiste borrels inhalen met behulp van alle zetels die zijn behaald. Naast de drie zetels die SLAAFS op de FNWI heeft behaalt hebben wij dit jaar voor het eerst een zetel op de FEB.

Ereleden

Joran van Apeldoorn
is ingestemd als erelid voor het oprichten van SLAAFS en het besturen van de partij voor drie jaar.
Parcival Maissan
is ingestemd als erelid voor zijn rol als eerste raadslid dat namens SLAAFS deelnam aan de raad. Hij heeft in totaal drie jaar deel uitgemaakt van de raad.
Lisa Blijleven
is ingestemd als erelid voor haar rol in het officieel oprichten van SLAAFS als vereniging die zij vervolgens drie jaar heeft geleid. Daarnaast zat zij twee jaar in de raad als onderdeel van het dagelijks bestuur.

Voormalige Fracties

2017-2018
Parcival Maissan

2018-2019
Lisa Blijleven
Simon Ilić

2019-2020
Lisa Blijleven
Daan Schoppink

2020-2021
Daan Jellema
Daan Schoppink
Parcival Maissan

2021-2022
Daan Jellema
Koen Oostinga
Parcival Maissan