Amber Cornelissen (FNWI #1)

Hey iedereen! Ik ben Amber en als vierdejaars Psychobiologie student loop ik al even rond op het Science Park. Ik ben ooit begonnen als actief lid van Congo, waar ik twee bestuursjaren heb gedaan, maar al snel kwam ik er achter dat heel Science Park een soort mini dorp is met een geweldige community. Er zijn dan ook weinig dingen die ik liever wil doen dan iets terug doen voor het Science Park en alle studenten. Belangrijke onderwerpen voor mij zijn sociale veiligheid, diversiteit en toegankelijkheid voor alle studenten. Ik hoop hier veel aandacht te kunnen besteden tijdens mijn raadsjaar. Naast deze speerpunten vind ik ook dat er meer aandacht moet komen voor de teruglopende aanmeldcijfers voor disciplinaire studies zoals scheikunde en wiskunde. Ook moet er betere communicatie zijn tussen de universiteit en de student. Vind jij deze punten belangrijk en ben je een fan van gratis bier? Stem dan op mij!

Chris de Hart (FNWI #2)

Hi! Ik ben Chris en ik zit in het eerste jaar van mijn bachelor kunstmatige intelligentie. Ik wil bij de studentenraad omdat ik het altijd leuk vind nieuwe mensen te ontmoeten. Het feit dat ik in de raad ook daadwerkelijk voor verandering kan zorgen sprak mij ook erg aan. In mijn eerste jaar heb ik het enorm naar mijn zin gehad, maar ik heb wel heb gemerkt dat er een aantal dingen in het onderwijs zijn die ik graag zou willen helpen verbeteren. Hierbij noem ik bijvoorbeeld het volgen van de nakijktermijn door docenten en het verbeteren van de Onderwijs- en Examenregelingen (OER). Verder blijft mentale gezondheid een belangrijk onderwerp voor mij. Dat we allemaal langzamerhand uit die Corona-sleur zijn gekomen betekent niet dat hier minder aandacht aan besteed mag worden. Dit zie ik onder andere verbeteren door middel van een inloopspreekuur bij de studentenpsycholoog. Kan jij je nou vinden in deze punten? Stem dan op mij en kom vooral gezellig een drankje doen op een van de borrels!

Filip Kmiecicki (FEB #1)

Hey iedereen! Mijn naam is Filip, en ik ben eerstejaars student Economie en Bedrijfseconomie. Ik doe dit jaar mee aan de verkiezingen met twee doelen voor ogen: licht werpen op de problemen van gewone studenten en hen daarbij heerlijk ijskoud bier brengen. Klinkt dat goed? Lees dan verder! Als ik mijn ervaringen met medestudenten uitwissel, merk ik dat de meesten van ons vaak dezelfde praktische problemen met de UvA hebben die grotendeels onopgelost blijven door het vage beleid van de universiteit. Een van de meest voorkomende problemen die ik tegenkom is het ontbreken van collegeopnames voor sommige vakken. Hoewel Corona niet meer zo'n grote bedreiging vormt als vroeger, denk ik dat studenten er nog steeds baat bij zouden hebben als ze hun colleges zouden kunnen terugkijken. En dat zeker als je bedenkt dat de universiteit al over de infrastructuur beschikt. Verder zou ik graag zien dat de UvA iets doet aan het niet tijdig vrijgeven van tentamenresultaten. Dit blijft een probleem ondanks het feit dat de meeste tentamens volledig gedigitaliseerd zijn, wat ongetwijfeld bijdraagt aan de toch al grote ongerustheid over de werkdruk. Met deze en nog veel meer standpunten hoop ik dat ik op jouw stem kan rekenen. Heb je suggesties? Laten we ze bespreken met een biertje op een van onze borrels! Ik zie jullie daar!